Още един уикенд в Пловдив

Времето захладня и уикендите, в който ще си стоя в къщи ще стават повече. Така беше и тази седмица, но поне имаше хубав повод – рождения ден на Яна (и на Боян). Всъщност и на двамата не им беше в събота, но бяха решили тогава да празнуват. И друга зависимост забелязвам – тази година всички родени на 19-ти октомври, които познавам (двама на брой 🙂 ), си празнуват рождените дни доста по-късно. Сега за на Яна рождения ден ни натовариха мен и Маги да отидем да й купим подаръка (поне един от всичките). Ние нещо се отплеснахме и такова обикаляне по магазини му ударихме, че чак ме заболя главата. Аз използвах случая да обиколя и няколко спортни магазина. Иначе вечерта празнуването започна в Rocks. Там се подхванахме и след това продължихме (не всички) в Петното. Яна беше с една испанка с което си поговорихме доста. След това и те си тръгнаха, а на мен въобще не ми се тръгваше. Нещо се бях настроил да стоя доста и откарах до 4:30.

В неделя си сложих зимните гуми на колата и вечерта ми се ходеше в Бойково, но нещо не се организирахме … т.е. нямахме още една кола за всички желаещи и така и не отидохме. Видяхме се за малко в Марата и ето ме обратно в къщи.

Между другото в събота установих, че Хелоуин е станал и български празник. Или поне така им се иска на всички търговци, които почти са постигнали пълен успех. У нас звъннаха деца от блока, облечени в костюми и искаха лакомства. По главната също беше пълно с маскирани хора, както и в повечето заведения. Не знаех че празника е добил такива размери. Изненадах се.

Другото, което ме изненада този уикенд, този път приятно, е новината че amazon.co.uk вече доставят и до България (вярно не абсолютно всичко, но поне основните неща). Аз реших да се заровя в каталога им, който се оказа по-огромен от колкото очаквах и видях доста приятни цени на места. Дори в опита си да проверя колко струва доставката успях да си купя нещо и опитно установих, колко е лесно да откажеш доставка. Взимат ти парите чак когато ти изпращат стоката и преди това може да я откажеш без проблеми. Иначе и цените на доставките не бяха стряскащи, особено ако се намери нещо на промоция.

Коментирай